SOSYAL FAALİYETLER

SOSYAL FAALİYETLER

 

 

Süleyman Demirel Üniversitesi, ülkemizde yaşanan deprem afetinin ardından Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda konaklayan ailelere ve çocuklara yönelik etkinlik haftası düzenledi. Etkinlikte misafirler, Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezince hazırlanan alanda seramik ürünleri boyadılar.

 

Tekstil Mühendisliği Hediyelik Seramik Objeler Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Tarafından Üretildi.

 

 

Enstitümüz Disiplinlerarası Arkeoseramik Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencileri, Arkeoseramik ASD Başkanı Doç. Serap ÜNAL eşliğinde, 30 Kasım 2022 tarihinde Sagalassos ören yerini ziyaret etti. 

Sagalassos’un doğu dış mahallesinde yer alan çömlekçi mahallesinde incelemeler yapan öğrenciler, konularıyla ilgili birçok buluntuyu yerinde görerek bilgilerini pekiştirdiler. Kent ekonomisine önemli katkılar sağlayan Sagalassos çömlekçilerinin döneminin en güzel terra sigillatalarını ürettiklerini, işlik düzenlerinin ayrıca seramik üretim sistematiğinin günümüzle karşılaştırılabilir örnekler ortaya çıkardığını ve öğrenciler bu teknik gezi kapsamında teorik ve uygulamayı birleştirerek inceleme ve analiz yapma şansına sahip oldular.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi (SAUM), 5-6 yaş grubu özel bir kreşin öğrencilerini ağırladı.

Öğretmenleri ile birlikte Seramik Atölyesini ziyaret eden miniklere Isparta Vali Yardımcısı Cemil Kılınç da eşlik etti. Minikler, seramik ürünleri yakından inceleme fırsatı bulurken hayal güçlerini kullanarak kilden şekiller yaptı. Keyifli bir gün geçiren öğrenciler ve Vali Yardımcısı Kılınç, Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezine teşekkürlerini iletti.

 

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Seramik Araştırma Merkezinde, 3 boyutlu yazıcıyla seramik ürünler elde ediliyor.

 

 

Seramik Araştırma Merkezinde, bir yüksek lisans öğrencisinin tez konusuyla başlatılan projeyle 3 boyutlu yazıcıyla seramik ürünler üretildi. Isparta toprağını kullanarak üretime başladıklarını dile getiren Doç. Dr. Serap Ünal, başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurguladı.

 

 

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Seramik Araştırma Merkezinde, bir yüksek lisans öğrencisinin tez konusuyla başlatılan projeyle 3 boyutlu yazıcıyla seramik ürünler elde ediliyor.

 

‍‍Süleyman Demirel Üniversitesi Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi, plastik hammaddesine dayalı mevcut uygulamaların dışında sadece seramik hammaddesi ile modelleme yapan bir sistemle çalışan ve ülkemizde yalnızca SDÜ’de mevcut Üç Boyutlu (3B) Potterbot teknolojisiyle Türkiye’nin ilk dijital seramik üretimini gerçekleştirdi. 3B Potterbot makinası ile proje kapsamında, yöre toprağı kullanılarak dijital ortamda yapılan çalışma, Merkez Müdürü Doç. Dr. Serap Ünal yürütücülüğünde Yüksek Lisans Öğrencisi Uygar Hasekioğlu ile birlikte icra edildi.