SIKÇA SORULAN SORULAR

Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi (SAUM), temel olarak destek faaliyetinde bulunmak üzere “bilim, sanat, endüstri ve öğretim” alanlarında görev yapar. İlimizin, merkezinde yer aldığı Göller Bölgesi, binlerce yıllık pişmiş toprak kültürünün yoğun yaşandığı bir coğrafyayı temsil etmektedir. Ülkenin sanatsal ve bilimsel varlığına katkı sağlamak amacıyla, seramik alanında her türlü araştırma, inceleme, tasarım uygulamaları ve projeler yapmak, yayın hazırlamak, kurs, konferans, açık oturum, sempozyum düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

 

Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi (SAUM) olarak içsel dinamiklerimizin en önemli kısmını, Seramik ve Cam Bölümü öğrencileri oluşturmaktadır. Ancak son iki eğitim ve öğretim yılında bu bölüme öğrenci alımının durdurulması merkezin etkinliklerini yavaşlatsa da kalan 3 ve 4. sınıf öğrencilerine verilen eğitim ve teknik destekle öğrencilere ilişkin faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Yanısıra, Üniversitemizin Arkeoloji, Jeoloji Bölümlerine de ortak çalışmalarla destek verilmekle birlikte Üniversite dışı sektörel yakınlığı olan sanayi birimlerine de üretim ve teknik danışmanlık hizmetleri de sunulmaktadır.

Merkez bünyesinde halka açık seramik kurs eğitimi sağlanmaktadır. Ancak bu kurslara mevcut salgın koşullarında ara verilmiştir.

 

Dezavantajlı vatandaşların sanat/zanaat eğitimi ve toplumsal kazanımları konulu Avrupa Birliği (AB) projesi başta olmak üzere TUBİTAK, BAP ve Üniversite projeleri  yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir. Ayrıca Doktora ve Yüksek Lisans öğrencilerinin çalışmaları anılan projeler üzerinden yapılmaktadır.